Futskolopendre


Futskolopendre er dødsensfarlige væsener. De ligner orme lidt med ben strittende ud til alle sider. Futskolopendre er seks fod lange og stinker af rådden fisk. De kommer fra æg og når de lige er klækket, ligner de blege, slimede, skjoldløse hummere. Nogle af dem har snabler der kan suge blod. Hagrid mener at disse er hunnerne. Efter to måneder, bliver de tre fod og meget mere hidsige. Efterhånden udvikler de små skinnende grå Rustninger, hvilket får dem il at ligne en skorpion og en lang krabbe. De kan spy ild ud af den ene ende.
Eftersigende skulle de være en krydsning af en Ildkrappe og en Minotaurus. De er farlige og eksplodere. De dræber hinanden hvis de er i nærheden i for lang tid. Folk hader dem, fordi de er farlige at være i nærheden af.
I HP4 er der Futskolopendre i labyrinten som en udfordring til sidste turneringsopgave. Han bruger hæmmer mod futskolopendrens underside.
I HP4 avlede Rubeus Hagrid krydsningen, og passede på dem gennem hele filmen, selvom flere og flere af dem døde, og de kunne være farlige over for eleverne, bl.a. ved at eksplodere. De dræbte hinanden.
Rita Rivejern ville i HP4 gerne lave et interview med Hagrid og Futskolopendrene, men det endte ikke med at handle om det.
I HP5 siger Ronald Weasley, efter at have set Dolora Nidkjær lamme Minerva McGonagall, at han ville fodre Nidkjær til sultende Futskolopendre.
Opdateret 2. juni 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.