Frø


En frø er en del af springpadde familien, de er kendte for deres evne til at hoppe. De er for det meste grønne eller brunlige med mørke pletter. De lever af små insekter, som de fanger ved at skyde tungen ud i en meget hurtig bevægelse. De starter med at ånde ved gæller, mens de er haletudser, men så udvikler der sig lunger, og i øvrigt ånder de også gennem huden. De kan første få unger når de er 3 år gamle.
En frø har mange fjender: fiskehejren, storken, snogen og musvågen. Men når den skal parre sig holder den sig i vandet og der har den andre fjender nemlig: Gedden, ålen, odderen og vandspidsmusen.
Frøer er indrettet til at være, hvor der er fugtigt, for hvis de kommer ud i solen, udtørrer de. Der er også meget føde til dem på fugtige steder, for frøer æder regnorme og insekter som findes i fugtige områder.
Haletudser er ca. 8 – 22 mm lange. De voksne frøer holder til på bredden af søer og damme, hvor de yngler i begyndelsen af april.
For halvfjerds år siden, importerede sukkerørsbønder tudser til at bekæmpe insekterne i deres sukker/sukkerrør. I Australien virkede det som en rigtig god ide. Men strategien gav bagslag fordi de tudser der blev indførte ikke kun var giftige, men der er også meget hurtige til at formere sig.
Frøer findes i alle verdenens kontinenter, på nær en eneste nemlig Arktis. Deres forskellige former, hud og andet gør at de kan tilpasse sig mange forskellige miljøerm fra det koldeste klima til nogle af de varmeste klimaer i verdenen.
I det tidlige August i 1995, fangede Hedwig en død frø og tog den med hjem. Men Harry Potter bad hende om at lade den være, da han havde en opgave til hende.
I løbet af sommerferien i 1994, hvor Harry Potter besøgte Vindelhuset, var det et akvarium i vindueskarmen, der tidligere havde haft frø æg, men i stedet for dem var der nu en enkelt meget stor frø.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.