Aethonon


En Aethonan, er en af fire bevingede hesteracer. Det er uvist hvad en Aethonan spiser af føde, men man forestiller sig at den spiser det samme som normale Muggler-hesteracer.
Den har en kastanjebrun farve og er meget populær i Storbritannien og Irland, men er også blevet set andre steder i verden.
Man mener, at de bevingede heste på Lord Stoddard Withers troldmandskort er af racen Aethonan. Ikke kun fordi hestene har den kastanjebrune farve, men fordi det sandsynligvis er i Storbritannien eller Irland.

Mytisk set, skulle navnet på racen nedstamme fra Aethon. Aethon var en hest, som eftersigende trak Helios’ vogn i græsk mytologi.

Chizpurfle:
Dette er en magisk krabbelignende parasit, som hovedsageligt lever i pelsen eller fjerene på Augureyer og Crups. Den er hvad der svarer til 1/5 af en tomme lang, med hugtænderne inkluderet.

En Chizpurfle er meget tiltrukket af magiske ting, hovedsageligt tryllestave og kedler. Enten bruger den sine hugtænder til at gnave sig igennem til kernen af tryllestaven, eller sidder og drikker de sidste rester af eliksirer i en kedel.
I mangel på magiske genstande, vil en Chizpurfle gå efter mugglernes elektroniske genstande, hvilket vil få elektronikken til at gå i stykker.
Små tilfælde af Chizpurfle kan man nemt selv håndtere med nogle godkendte eliksirer, men er det et større angreb skal det som regel håndteres af Afdelingen for Overvågning af Magiske Væsner.

Chizpurflen er kategoriseret XX, hvilket betyder at den er forholdsvis harmløs.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.