Erumpent


En erumpent er et magisk væsen, som ligner et næsehorm. Den er stor og kraftfuld.
Erumpenten stammer oprindelig fra Afrika. En erumpent angriber kun hvis den bliver provokeret, men fordi besværgelser og forbandelser preller af på dens tykke hud, behandles den med stor respekt af troldmænd og hekse.

Erumpenten har enkelt langt horn som kan bryde gennem metal. Hornet indeholder en væske, som får den der er blevet stukket til at eksplodere.
En erumpent har også en tyk hale.

Man benytter også hornene, halen og den springfarlige væske fra erumpenten i nogle eliksirer.

Der findes ikke mange erumpenter. En af grundene er, at erumpent hanner ofte springer hinanden i luften i løbet af parringsæsonen.
En erumpent hun føder kun en kalv af gangen.

Den ministerielle klassifikation af erumpenten er ”XXXX”

Wilfred Elphick var den første magiker der blev gennemboret af et erumpenthorn. Han har dog også fået sit eget troldmandskort af denne grund.

Vi hører om erumpenten i Harry Potter og dødsregalierne, hvor Harry, Ron og Hermione opsøger hr. Lovegood. Der fortæller hr. Lovegood dem, at det horn han har hængende på væggen, er hornet fra en krumhornet snorkbøffel. Dog genkender Hermione hornet som et erumpenthorn.
Harry, Ron og Hermione må senere flygte fra familien Lovegoods hus, og en fejlslagen besværgelse rammer erumpenthornet på væggen. Eksplosionen ligger halvdelen af hr. Lovegoods hus i ruiner.

Opdateret d. 19. januar 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.