Acromantula


Latin: acro = højdepunkt, mantula = en art af store, sorte Edderkopper, som er giftige, dog ikke dødbringende.

En Acromantula er en gigantisk edderkop på 15 fod eller mere. En acromantula er konge af Edderkopperne. Det er meget svært at dræbe en Acromantula. Dens gift er rigtig værdifuld, mere end 100 galleoner for en lille smule af giften. Acromantulaer kan kommunikere med mennesker på menneskets sprog. Acromantulaer spiser menneskekød og andet kød. En hun Acromantula er størrer end hannen, og kan lægge lidt over hundrede æg på størrelse med en volleyball. Acromantulaer lever ikke normalt i England. De stammer fra Fillipinerne ved en lille ø ved navn Borneo.

Første gang man hører om Acromantulaer er i Harry Potter og hemmelighedernes kammer. Acromantulaen Aragog er Hagrids ven, og Aragog bliver beskyldt for at være monsteret som var i Hemmelighedernes kammer. Aragog vil kun vise Hagrid bamhjertighed, og sammen med sine med Acromantulaer vil de angribe Harry og Ron, der har bevæget sig ud i den forbudte skov til acromantulaernes hule. Rons boggart er en Acromantula. Det finder man ud af i Harry Potter og fangen fra Askaban.


Der er en kæmpe Acromantula koloni i den forbudte skov. Der var Aragog leder, sammen med sin mage Mosag. De fik en masse unger som fik unger som fik unger…. Til sidst var det blevet til en kæmp koloni. Acromantulaerne deltager også i det sidste slag på Hogwarts. Der Vinder dødsgardisterne dem over på deres side, hvor de kæmpe mod det gode.

Edderkopper deriblandt Acromantulaer frygter Basilisken mere end noget andet. En Acromantula vogtede trekamps pokalen i Harry Potter og Flammernes Pokal.

Opdateret d. 7. december 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.