Abraxanheste


Abraxanheste er en bevinget hesterace ud af fire. De andre Aethonon, Granian og Thestral, men ingen af hesteracerne er spor sjældne.
Den bevingede hest stammer fra Frankrig og navnet Abraxan kommer nok fra navnet ’Abraxas’, som er navnet på en hest i den græske mytologi.
Abraxanhestes udseende kan sammenlignes med en palomino eller hafling, som er hesteracer i Mugglerverdenen. Tilfælles har de alle nemlig en gylden pels, en hvid man og hale og sorte øjne.

Abraxanheste er dog meget større end de heste Mugglerne har. Deres størrelse kan sammenlignes med en voksen elefant. Udover det har Abraxanheste også blå fjer som pynter dens meget store vinger.
Hesteracen er også en meget stærk hest, hvilket også kan ses på dens kraftige bygning. De er gode til at trække hestevogne, hvilket blandt andet kan ses til den Magiske.

Madame Maxime, rektor på Beauxbatons mener at Abraxanheste kun drikker maltwhisky. Der er dog mange magikere som giver Abraxanhestene helt normalt foder og vand, hvilket de endnu ikke har taget skade af. De mener at Abraxanheste skal og kan behandles som alle andre heste.
Madame Maxime mener også at Abraxanhestene skal behandles strengt, på trods af deres størrelse. Hvis man ikke er streng i opdragelsen til at starte med, vælger de ikke at adlyde.

Abraxanheste ligger i kategori XXX. Det betyder at man ikke behøver speciel meget baggrundsviden for at kunne opdrætte dyret, men man skal stadig vide at man har at gøre med et forholdsvis stort dyr, der skal behandles med hård hånd.

I Harry Potter og Flammernes Pokal bliver Beauxbatons hestevogn trukket af Abraxanheste på vej til Trekampsturneringen

Opdateret d. 10. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.