Boggart


En boggart er et magisk, formskiftende væsen, der er i stand til at tage form efter sin betragters værste frygt.

De foretrækker at holde til i små, mørke rum, hvor de kan holde sig skjult. F.eks. garderobeskabe, under senge og sågar i Bornholmerure. En boggart viser sig kun iført en persons frygtscenarie, derfor kendes dens sande form ikke.

Boggart er af Ministeriet for Magi klassificeret som et mørkt væsen.
Mørke væsner er kendt for ikke at kunne blive set af mugglere lige så godt som andre væsner. Mugglere kan kun opfange deres tilstedeværelse i små mængder, og for det meste tror de derfor, de bare er et produkt af deres fantasi.
Det menes, at det er boggart’er, der står bag de fleste “monster under sengen”–historier.

En boggart har ikke den samme styrke eller de samme egenskaber, som det den tager form af. F.eks. er dens skrig i banshee–form ikke dødbringende, ligesom en rigtig banshees skrig er.

Det menes, at en boggart får næring igennem sine ofres frygt. Jo mere frygt den indgyder, des større bliver den.
Den kendte, skotske boggart “Screaming Bogey of Strathtully” havde indtaget så meget frygt hos den lokale muggler–befolkning, at den var blevet til en gigantisk, sort skygge med lysende, hvide øjne. Den blev indfanget af Lyall Lupin fra Ministeriet for Magi.

Forsvar mod en boggart:

1. Det er altid en god idé at være flere sammen, når man står overfor en boggart. Dette vil forvirre den, da den ikke har én klar frygt af tage form efter. I de fleste tilfælde, vil den tage skikkelse af en blanding af personernes frygtscenarier.
2. Kastes besværgelsen “Ridicules” mod en boggart, vil den latterliggøre frygtscenariet: F.eks. give en edderkop rulleskøjter på. Besværgelsen kræver dog meget koncentration og målrettethed. Imens du kaster besværgelsen, skal du tænke på noget der vil gøre dit frygtscenarie sjov eller ligefrem latterligt.

Der optræder en boggart flere steder i bøgerne:
– “Harry Potter og Fangen fra Azkaban”: Professor Lupus præsenterer sine tredje års elever for en boggart som en del af pensum. Senere underviser han Harry i at bekæmpe dementorer vha. en boggart (da en dementor er Harrys frygtscenarie).
– “Harry Potter og Flammernes Pokal”: En af udfordringerne i labyrinten, var en boggart.
– “Harry Potter og Fønixordenen”: Fru Weasley mødte en boggart i skabet på Grumsted Plads nr. 12.

Opdateret den 6. juli 2014

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.