Blævreorm


Blævreormen er et magisk dyr der er klassificeret med et X af Ministeriet for Magi, som kategorisere denne klasse som værende kedelige.
Den er brun, aflang, tyk og slimet og er som en regnorm ens i begge ender og hvis man strækker den ud kan den nå en længe på 25 cm eller 10 tommer.

Navnet blævreorm kommer af at den producere en del slim og derfor får en blævrende konsistens. Dens slim bruges nogle gange til at give mere fylde til eliksirer og mediciner, hvilket jo lyder ulækkert, men er ganske praktisk.

Det holder mest til på køllige og fugtige steder såsom i grøftekanter og laver ikke så meget andet end at ligge og dase. Ormen er vegetar og det var derfor også en skrøne da Draco Malfoy fortalte til journalist for Profettidende Rita Rivejern at hans ven var blevet bidt af en blævreorm. De spiser stort set alt vegetarisk mad, men fortrækker nu mest at spise salat og Kål.

Blævreormens slim er en vigtig ingrediens i Wiggenweld eliksiren.
Den kan sandsynligvis også bruges til madlavning, da elever på Hogwarts på et tidspunkt fik æbleskiver med Blævreorm, til deres store forargelse.

Man møder for første gang blævreormen i Harry Potter og Fønixordenen, hvor professoren Rubeus Hagrid desperat prøver at lave en interessant lektion med blævreormene efter at hans Hippogrif lektion, hvor en af disse angreb Draco Malfoy. Her var det blandt andet deres opgave at observerer disse spise, og fjerne maden, så de ikke ville overspise og dø.

Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban.
Harry Potter og Flammernes Pokal.
Harry Potter og Fønixordenen.
Fantastic Beasts & Where to Find Them.


Opdateret d. 15. juli 2015


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.