Thestraler


Thestraler er et sjældent magisk væsen der lever i Harry Potter universet. De er noget større end normale heste, men har ellers kroppen som en hest. Deres ansigt beskrives som reptil agtigt og med læder liggende nærmest flagermus' vinger. Thestraler lever i flokke og betragtes af Ministeriet for Magi, som meget sjældne og farlige. Generelt set er thestraler meget venlige, men pga. deres næsten spøgelses udseende og deres ry som 'dødens hest' er de fleste magikere meget bange for dem, da de mener at de bringer uheld og død.
Magiske kræfter
Grunden til alt denne frygt og had mod thestralerne, er at de fleste magikere ikke kan se dem. Kun dem der har set nogle dø foran deres øjne og har accepteret døden, kan se dem.
Som sagt har thestralerne vinger og bruges, sammen med Koste, til flyve transport, dog ikke så almindeligt som Koste. Thestraler er yderst kloge væsner og kan mærke på dens rytter, præcist hvor den person vil hen.
Håret der blev brugt til kernen i den mest kraftfulde tryllestav nogensinde, Oldstaven, var også hår fra en thestrals hale. Det er et meget kraftfuld hår og kan kun mestres af en magikere. der virkelig kan se døden i øjnene.
Optrædener i Harry Potter bøgerne
Vi støder første gang på thestralerne første dag på Harry Potters femte skole år. Harry der tidligere havde troet at vognene fra Hogsmeade Station til Hogwarts, blev trukket af usynlige væsner, blev den aften mødt af synet af thestraler. Grunden til dette var jo, at han havde set Cedric Diggory dø foran hans øjne sommeren tidligere. Han prøvede at fortælle Ron om dem, men ingen af de andre kunne se thestralerne, da de jo ikke havde set nogle dø. Kun skøre Luna Lovegood kunne fortælle ham, at hun altid havde kunne se dem og at han kun var så skør som hende.
Senere samme år, i en time i magiske dyrs pasning og pleje, tager Hagrid klassen ud i skoven, hvor han fortæller dem om thestraler. Disse thestraler er den eneste kendte flok tamme thestraler i verden. Thestral flokken startede med en han og 5 hunner, de er meget loyale og bor i den forbudte skov.
Sidst på skoleåret flyver Harry, Hermione, Ron, Ginny, Neville og Luna alle på thestraler, hele vejen fra Hogwarts til Ministeriet for Magi, for at redde Sirius. Harry, Neville og Luna kunne alle se thestraler, men fordi de andre 3 ikke kunne, havde de meget svært ved at komme op og ned fra thestralerne.

I sommeren 1997, brugte føniks ordenen thestraler, sammen med Koste og en enkel Flyvende motorcykel, til at transportere Harry Potter i sikkerhed. Den ægte Harry Potter i motorcykel, Hermione og Kingo Sjækelbolt på en thestral, med Bill Weasley og Fleur (Der hadede Koste) på en anden. De andre dobbeltgængere var på Koste.
Thestraler blev også brugt under Kampen om Hogwarts til at angribe kæmperne, sammen med hippogriffen Hvirvelvind.


Opdateret d. 27. januar 2012

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.