Madam Norris


Madam Norris var Hogwarts pedellen, Argus Filch´s kat. Hun er ifølge J.K Rowling opkaldt efter en karakter i en af Jane Austen´s bøger, der er tilsvarende modbydelig. Hun var af hunkøn og hendes øjne var lysende gule med et lampeagtigt lys. Hendes pels var snavsfarvet, dermed en grå nuance. Hun bliver beskrevet som om, at hun har et utroligt godt forhold til sin ejer, så hun holdte øje med om nogen ikke overholdte de regler, der nu en gang var på Hogwarts. Hun skulle dermed også opføre sig ret meget som Filch.

Harry, Ron og Hermione mødte ofte Madam Norris på deres nattevandringer og undslap ofte kun snævert. Harry havde en mistanke om, at Madam Norris kunne se ham under Usynlighedskappen selvom det aldrig er bevist, at Madam Norris eller andre katte kan se i gennem kappen. Harry blev engang fanget af hende, da han slæb mudder ind på skolen. Heldigvis for Harry kan man godt se Madam Norris på Røverkortet.

I Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer var Madam Norris den første til at blive forstenet af Slytherins Arvtager. På Allehelgens Aften blev hun forvandlet til sten, da hun så Basiliskens øjne gennem vandet der lå på gulvet. Filch bebrejdede Harry, men heldigvis kom Madam Norris til live igen ved hjælp af Mandrakerne.

I Harry Potter og Fønixordenen propper Peeves hende ind i en rusting, men heldigvis for hende redder Filch hende.

I Harry Potter og Dødsregalierne hvæser hun af nogle ugler, der er undsluppet fra Ugleriet. Man ved dog ikke om hun deltager i Slaget med eller uden Filch.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.