Skævben


Skævben er en lille orange/rød hankat med et fladt ansigt, som siden 1993 har været ejet af Hermione Granger. Skævben har et udseende som minder om en lille løve, hvilket bunder i at kan er halv kat og halv kneazle. Skævben har store orange øjne, som man mener kommer fra kneazle-delen i ham.
Skævben har en evne til at løse problemer uden hjælp eller øvelse, han har også en evne til at fornemme hvornår nogen er utroværdig, selv hvis de ikke er i deres originale form, og viser altid at han ikke bryder sig om dem.
Da han blev købt af Hermione Granger, som egentlig havde søgt efter en ugle, fik hun af vide i Det Magiske Menageri at han havde været der meget længe, fordi ingen ville have ham. Dog mener nogen også, at det simpelthen kunne være Skævben, der med sin høje intelligens simpelthen blot havde ventet på en person der var værdig nok til at blive hans ejer og da Hermione er en meget intelligent heks, skulle det altså være hende.
Skævben fik hans fornemme navn, fordi han var hjulbenet på sine bagben og dette var en af grundene til at folk ikke købte ham fra butikken før Hermione Granger kom. En anden grund var, at nogle mente han så frastødende ud med det flade ansigt som gav ham en sur mine.

Skævben prøvede, gennem hele skoleåret 1993/94 at dræbe eller afsløre Scabbers, som i virkeligheden var Peter Pettigrew, man mener at det var fordi kneazlesiden i Skævben kunne fornemme at Scabbers var en fupmager og ikke en rigtig rotte. Dette udløste mange skænderier mellem Hermione Granger og Ron Weasley, da Skævben ofte angreb Scabbers i fuld offentlighed.
Skævben hjalp også Sirius Black med at komme ind i Gryffindortårnet, ved at stjæle kodeordet fra Neville Longbottoms lomme. Ligeledes var det ham der lokkede Harry, Hermione og Ron ned i det hylende hus og som holdt Harry hen længe nok, til at Remus Lupus kunne ankomme og forhindre Harry i at dræbe Sirius Black.
Han banede også vejen tilbage gennem tunnellerne senere den aften og siden da, har Ron anerkendt Skævben som en fantastisk følgesvend og lod endda Skævben bedømme om den ugle han senere købte var god nok.

Under den store troldmandskrig i 1997-98, blev Skævben taget med Hermione hjem til Vindelhuset endnu engang. Men da Hermione forsvandt sammen med Harry og Ron og begyndte at jagte horcruxer rundt omkring i landet, er det uvist hvad der skete med Skævben, om han blev i Vindelhuset og knyttede sig til Ginny der elskede katte, eller om han forlod Vindelhuset alene.
Skævben var også en meget legesyg kat, som elskede at fange Edderkopper, jagte gnomer og angribe skakbrikker.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.