Trold


Trods at de oprindeligt er fra Skandinavien, er de nu også at finde i England, Irland og andre steder, i det nordlige Europa. Trolde er klassificeret XXXX af ministeriet pga. troldens hang til råt kød, manglende intelligens og det faktum, at den ikke er bange for at angribe et menneske.

Trolde er ikke intelligente men stærke. De er voldeligt anlagt og uforsigelige. De kan blive op til 4 meter høje og vejer over 1 ton. Der findes tre typer af trolde. Skovtrolde, bjergtrolde og flodtrolde. De af troldene, der er mest intelligente, er kendt for at kunne tale få menneskelige ord. Trolde kommunikere ellers blot ved grynte lyde, der dog virker til at være et udviklet sprog for dem. De få der kan tale menneskelige ord, eller blot de få der er klogere, fungere som vagter.

Bjergtrolden er den farligste af dem. Det er også den største type. De er langt mere voldelige. De er skaldede og har en bleg grå farve med en kæmpemæssig, knoldet krop og et lille hoved på størrelse med en kokosnød. Dens ben er korte og solide som træstammer, med flade, vortede fødder. En ulidelig stank hænger ved den.

Skovtrolden har en bleg grøn farve og har som regel en smule hår omkring på kroppen, i enten grønne eller brune farver.

Flodtrolden har en lilla tonet hud og har små horn. Den er muligvis behåret. De lurer oftest under broer.

Troldene spiser råt kød og er ikke kræsne. De spiser alt lige fra vilde dyr til mennesker.

Mugglere kender til trolde fra gamle sagn og fortællinger. Troldene er vidt forskelligt fremstillet i fortællingerne, lige fra djævelske, menneskeagtige skikkelser til venlige kæmper. Hvis en muggler nogensinde har mødt en trold, er det aldrig blevet berettet.

I Harry Potter og De Vises Sten, Kapitel 10, kæmper Harry og Ron imod en bjergtrold, som Quirrell havde lukket ind på skolen. Ron og Harry lukker den ved et uheld ind på pigetoilettet, hvor Hermione befinder sig. Derfor er de nødt til at kæmpe imod den, for at redde Hermione.

Opdateret d. 12. november 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.