Vænavamb


Vænavamben er blevet klassificeret med XXXX’er af Ministeriet for Magi, hvilket betyder at de er bekendt som de næst farligste væsner.

En Vænavamb er en uhyggelig, japansk vanddæmon, der holder til i lavvande i brakvandssøer. En brakvandssø er en sø hvor der ikke er noget tilløb eller afløb, hvilket vil sige at søen er totalt aflukket, fra andre vandløb. Dog hævder Snape at det mest naturlige sted at finde disse er i Mongoliet.
Der fortælles, at Vænavamberne ligner aber, men med skæl i stedet for pels og svømmehud mellem fingre og tæer. Desuden har de en fordybning i hovedet, som de bruger til at opbevare vand i. Dette vand er kilden til deres styrke, så hvis man kan få en Vænavamb til at bukke sig for en, mister den vandet i fordybningen, hvilket vil sige, at den mister alt sin styrke. Og på den måde, kan man overvinde den.
Væsnerne lever af menneskeblod, og få at få hvad de ønsker, lurer de på intetanende badegæster, som de så derefter kvæler skamløst og suger blod af. Dog kan man få dem til at lade en være, hvis man kaster en agurk, med ens navn indridset i.
Hvis man ikke har studeret disse væsner, og man ikke ved hvad man skal gøre ved den, hvis man er uviden, vil man hurtig være fortabt. Men for den heks eller troldmand, som kender disse væsner, vil man let kunne overvinde den.
Dens oprindelige navn er Kappa, som betyder agurk på japansk.
Vi hører om Vænavamben i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, hvor de studerer disse væsner i deres tredje lektion i Forsvar mod Mørkets kræfter, under professor Remus Lupus.
Vi hører endnu engang kort om disse i Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor den falske Alastor Dunder, kort fortæller om disse væsner.

Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban.
Harry Potter og Flammernes Pokal.
Fantastic Beasts & Where to Find Them.


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.