Wilie


En Wilie tager form som et almindeligt kvinde-menneske. De har en menneskelig intelligens og kan agere i alle hverdagsaktiviteter, som normale hekse kan deltage i, såsom skolegang og arbejde.
Det specielle ved dem er, at de er overnaturligt smukke. De har typisk lyst hår og oftest blå øjne, og deres hud er hvid og nærmest skinnende. Deres fysiske ydre er fejlfrit, og deres gang er meget elegant.
Kvinderne tiltrækker mændene, der kan have svært ved at modstå deres skønhed. Deres skønhed er fortryllende for mændene. Hvis en Wilie begynder at danse, bliver fortryllelsen så stærk, at når dansen ophører, vil manden typisk blive oprørt, og de vil forsøge at komme tættere på Wilie’en, når hun danser.
For at undgå denne fortryllelse, skal man stikke fingrene i ørerne. Det er dog ikke alle mænd, der er lige fascinerede og bliver fortryllet i samme grad.
Skulle man gøre en Wilie vred – hvilket er let, da de har et stort temperament – , vil det medføre, at hun forvandler sig til et skrækkeligt væsen. Hun får vinger og et fuglenæb, og hun bliver i stand til at kaste med ildkugler fra sine hænder.
Det er bekendt, at Wilie’er danner par med magikere. Børnene, de får, vil arve faderens magiske evner og moderens charme. Vi ser et eksempel på dette i bøgerne, hvor Apolline Delacour er ½-del Wilie, hendes børn, Fleur og Gabrielle er ¼-del Wilie, og deres børn 1/8-del Wilie.
Det er uvist, om andengenerations Wilie’er er i stand til at forvandle sig, når de er vrede. Det er heller ikke oplyst, om mandlige efterkommere af Wilie’er arver noget af moderens charme eller karakteristika.
En Wilie’s hårstrå kan anvendes som kerne i tryllestave. Garrick Ollivander brugte dog ikke en kerne af Wilie-hår, da produktet er meget temperamentsfuldt. Fleur Delacours tryllestav har en kerne af Wilie-hår, der har tilhørt hendes bedstemor.
I Harry Potter og Flammernes Pokal møder vi første gang Wilie’erne. Det bulgarske Quidditch-hold medbringer dem som mAskotter til en kamp.
Ligeledes introduceres Fleur Delacour og Gabrielle Delacour, der begge er ¼-del Wilie, i denne bog.

Sidst opdateret den 16. februar 2016


Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.