Yeti


Yetien, også kendt som Den Afskyelige Snemand, er et 4,6 meter højt væsen, der menes at leve i Himalaya-bjergene. Yetien er dækket af lange, hvide hår på hele sin krop og med dens størrelse menes den at være relateret til trolden. Yetien er et yderst farligt væsen, der menes at være årsag til mange dødsfald hos Både mugglerne og magikerene. Hvor mugglerne ofte tror der har været tale om en lavine, ved vi troldmænd, at det nok er yetien, der har været på spil. Yetien kan sagtens sluge en voksen mand i en enkel mundfuld. Grundet væsenets størrelse og aggressivitet, har Ministeriet For Magi valgt at kvalificere den XXXX, altså i den næst farligste gruppe.

Grunden til at yetien ikke er placeret i den farligste gruppe er, en dygtig troldmand er i stand til at overvinde den. Yetien frygter en ting, nemlig ild. Derfor kan man holde den på afstand med Incendiobesværgelsen eller ganske almindelige fakler med ild i. Dog kan man ikke studere yetien af den grund, da den altid vil forsøge at spise ethvert menneske i dens nærvær.
Yetien er en af magikerenes dårligst hemmeligholdte væsen, som de fleste mugglere kender til. Dog kender de den mest som Den Afskyelige Snemand. Heldigvis tror mugglerne ikke som sådan på Den Afskyelige Snemand.

Der findes over 3000 yetier.

I 1992, altså i HP2, underviser Glitterik Smørhår om yetien i Forsvar Mod Mørkets Kræfter. Han bruger bogen Et År Med Yeti. Bogen handler om en yeti med snotnæse. Dog har Smørhår aldrig selv oplevet noget af dette, men derimod taget æren for en andens bedrift. Det vides ikke hvem.

I 1998, HP7, står der noget om yetien i Ordkløveren. Xenophilius Lovegood, Ordkløverens daværende redaktør, lavede en stavefejl, og skrev yetti i stedet for yeti.

Opdateret den 2. juli 2016.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.