Kræ


Kræ er husalf og har det meste af sit liv tjent familien Black. Hans hud er lys, hans hår er hvidt og han har blå øjne. Han var utroligt loyal overfor familien Black i al den tid han tjente dem og han var især glad for Walburga Black. Da hun døde i 1985, gjorde Kræ ikke meget i huset. Han gjorde sjældent rent og lod egentligt bare det hele stå og passe sig selv. Kræ var ikke specielt begejstret for Sirius Black, men han endte med at tjene ham, da Sirius var arving til Grumsted Plads nr. 12. Walburga Black, var ikke den eneste Kræ var loyal overfor i familien. Han var også utroligt loyal overfor Regulus Black. Da Sirius Black døde i 1996, overlod han huset og Kræ til Harry Potter. Kræ var ikke begejstret for Harry, men det ændrede sig og Kræ kæmpede på Harry’s side i den anden troldmandskrig. Kræ overlevede krigen, men det er ukendt hvad der skete med ham efter det.

I 1979 havde Lord Voldemort brug for en husalf og det fortalte han til Regulus Black, som tilbød ham Kræ. Regulus fortalte Kræ at det var en ære at have Voldemort som sin herre.
Lord Voldemort tog Kræ med til Crystal Cave og tvang ham til at drikke eliksiren i basinet så Voldemort kunne placere Salazar Slytherin’s medaljon i det. Eliksiren gjorde dog at Kræ fik mareridtsagtige vrangforestillinger, intense mavekramper og det gjorde ham dehydreret. Voldemort efterlod Kræ til selv at skaffe vand fra søen omkring dem, som var fyldt med inferi som højst sandsynligt ville slå Kræ ihjel. Husalfer har deres egen specielle magi og kan derfor transferere sig selv. Enten vidste Voldemort ikke dette eller også havde han glemt det. Regulus havde bedt Kræ om at transferere sig hjem igen, når opgaven var klaret og det gjorde kræ derfor.
Regulus tog Kræ med tilbage til grotten og drak eliksiren. han beordrede Kræ til at bytte Slytherin’s medaljon ud med en falsk, som Regukus havde taget med. Derefter sagde han til Kræ at han skulle tage hjem og efterlade Regulus og aldrig fortælle familien om episoden. Han havde også beordret Kræ til at ødelægge medaljonen, men Kræ fandt ikke en måde. At han fejlede en ordre fra sin herre, har måske drevet ham til sindsyge og kan forklare hvorfor han tit går og mumler og hans hengivenhed til maleriet af sin frue, Walburga.

Sirius Black og resten af Fønixordenen synes tit at Kræ var i vejen. Da Authur Weasley blev angrebet i Ministeriet for Magi, beordrede Sirius, Kræ til at forlade køkkenet. Kræ tog det som om han skulle forlade huset og tog derfor hen til familien Malfoy. Her gav han familien en masse information og det valgte derefter at udnytte det. Da Harry Potter havde sit syn om at Sirius blev tortureret i Ministeriet, brugte han susenetværket til Grumsted Plads for at høre om Sirius var der. Kræ løj overfor ham og Harry troede derfor at synet var sandt, hvorefter Sirius senere døde, da han prøvede at beskytte Harry.

Kræ endte med at fortælle Harry om de to medaljoner og episoden med Regulus. Han fortalte ham også at Mundungus Fletcher havde stjålet den ægte medaljon. Kræ sørgede for at Harry fandt den ægte medaljon og Harry gav derfor Kræ den falske. Kræ blev beæret over at modtage en arve genstand fra familien og beyndte derfor at respektere Harry. Han behandlede også Hermione bedre og kaldte hende ikke længere mudderblod, som han ellers gjorde i begyndelsen.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.