Pufski


En Pufski er en lille cremefarvet hårbold, med en tynd lang tunge, som når den føler sig tilpas og bliver kælet, laver en spindende lyd, der eftersigende skulle virke beroligende.
Disse væsner er ådselædere, hvilket vil sige at de spiser alt lige fra rester og til Edderkopper.
De er meget populære kæledyr i den magiske verden og er nemme at holde som kæledyr. De kan blandt andet købes i det Magiske Menageri.
Pufskier er klassificeret med to X’er hos Ministeriet for Magi.
Disse magiske væsner, har også en magisk anvendelighed, i blandt andet eliksirer, hvor deres hår er en bestanddel i Zygmunt Budges udgave af lattereliksiren.
Ronald Weasley havde engang en Pufski, men denne døde, efter Fred brugte den til Quidditchtræning.
Vi hører om Pufskier første gang i Harry Potter og Fønixordenen, på Grumsted Plads nummer tolv, da der er en rede med døde Pufskier under sofaen (FO6).
Næste gang vi hører om disse er i Harry Potter og Halvblodsprinsen, hvor Fred og George sælger miniture udgaver af Pufskier, som de har avlet i andre farver også. Disse har de valgt at kalde Pygmæpuffer (HP6).
I løbet af tiden er der også blevet eksperimenteret med Pufskier, hvor der blandt andet er en troldmand der avlede hugtands Pufskier. Dette blev dog stoppet af Ministeriet for Magi, grundet forbuddet mod eksperimental avling i 1965.
Referencer:
Harry Potter og Fangen fra Azkaban.
Harry Potter og Fønixordenen (kapitel 6).
Harry Potter og Halvblodsprinsen (kapitel 6).
Fantastic Beasts & Where to Find Them.

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.