Niffler


Nifflere er sorte, pjuskede, lang - og smalsnuede dyr, som lever i huler. De er søde og kærlige væsner, men de kan dog være svære at styre, idet de bliver tiltrukket af skinnende genstande. Når de ser skinnende ting og sager, kan de godt finde på at bide, og være halvaggresive. Nifflere kommer oprindeligt fra England, og formerer sig pænt hurtigt, grundet at de føder kuld på 6-8 unger. De bor i huler, som de laver omkring 20 meter under jorden. Grundet deres vilde adfærd når de ser skinnende ting, har niffleren fået mærkningen XXX, hvilket betyder, at en kompetent magiker vil kunne klare den. Grundet niffleren's "passion" for skinnende ting, bliver de ofte holdt som kæledyr af nisser.

I løbet af skoleåret 1994-1995 brugte Hagrid nifflere i sin undervisning. Han havde lagt fremtryllet guld ned i jorden, og lavede en konkurrence. Den elev som med sin niffler fandt mest guld, ville vinde en præmie. Ron fandt mest guld og fik præmien - En chokoladeplade. Derefter spurgte Ron, om han kunne købe en niffler. Hagrid svarede at det ville hans mor nok ikke blive glad for, da den ville ødelægge hele deres hus, i jagten på skinnende ting. Dog benægtede han ikke, at det var umuligt for en heks eller troldmand, at købe en niffler.

Inden Fred og George Weasley stoppede på Hogwarts, gav de Lee Jordan et par nifflere. Han fik dem transporteret ind på Professor Nidkjær's kontor. De ødelagde hele rummet, samt angreb Nidkjær, da hun kom ind.

Opdateret d. 12. august 2013

Tilbage


Kontakt: Danielss89@gmail.com eller raab2806@hotmail.com

Potterlexicon.com er en del af Danish Potter Network
Copyright © 2006-2007 by Potterlexicon.com
Harry Potter names, characters and indicia belongs to J.K. Rowling.